What to see in Georgia - three lakes of the country of mountains and stormy rivers: Tsero, Djaji and Lake Ili.

The lakes of Georgia are more interesting to those tourists who prefer outdoor recreation and picturesque Georgian landscapes. Lake Ilya is located in Kakheti, it is artificial and created specifically for the purpose of tourism development. The place is perfect for a family holiday with children in Georgia in nature.


Go on a trip to the lakes of Georgia⬇️

content

Lake Ilya (Kvareli)

Address: Kakheti, Kvareli.

GPS coordinates: 41.955897,45.794268.

Lake Ilya (Kvareli) is an artificially created reservoir in the Alazani Valley in the city of Kvareli (in eastern Georgia), the historical region of Kakheti. It was created in 2011 and is associated with the name of the famous Georgian poet and politician Ilya Chavchavadze. The purpose of its creation is the development of tourism in the Kvareli area. The lake is surrounded by mountains and forest on one side, and the hotel (made in the form of a small castle of the Middle Ages) with a recreation area and restaurants on the other side. This holiday destination is very popular among locals.

Three Lakes in Georgia

Lake Cero

The lake is located in Borjomi, on the territory of the settlement of Dabadzveli, near Lake Kakhisi, the height relative to sea level is 1808 m. No fish were found in the lake.

Three Lakes in Georgia

Lake Jaji

The lake is located in the southern part of the Meskheti ridge. This lake has borders with the village Chokhatauri, the city of Vani, the village of Adigeni.

How to get

There are only a few roads leading to the territory of this lake. Here are some of them:

Abastumani.

Persati Plateau.

The village of Dertserli.

This path is the longest of the above, but despite this, it has a simpler passability and is the most convenient for tourists who decide to go by public transport.

The best season to visit is the period from June to July.

Every traveler in Georgia will find the perfect place for himself. For some, these are mountains, for others the sea and the beach, and for others - lakes in valleys and rivers. An amazing country where all these places are combined is available to visit today!

Learn more about the best hiking trails, hotels and restaurants in the Madloba catalog. Reviews, photos and recommendations that will help you make your vacation brighter.

Three Lakes in Georgia
Переезжаешь-в-Грузию-Вся-нужная-информация

7 comments


  • bikteeva94
    bikteeva94
    Три уникальных и интересных озера есть в Грузии, это Церо, Джаджи и Илии. Озеро Ильи находится в Кахетии, и создано искусственным путем. Отдых на озерах в основном - это тихие и семейные на природе с пикниками, с палатками или без них. Перед вами открываются живописные грузинские пейзажи. Кто был на этих озерах, делитесь впечатлениями!
  • design-ga.gen
    design-ga.gen
    Действительно чудесные пейзажи открываются в окрестностях этих трех озер. Но уже не в первый раз читаю о том, что в некоторых озерах не обитает рыба. Наверное, это зависит от того, какой состав имеет вода. С удовольствием бы посетила эти живописные места. Очень удобно что на озере Ильи есть гостиница с зоной отдыха. Можно провести там несколько дней.
  • Ксюша Кокташева
    Ксюша
    Каждое из описанных озер автором невероятно красивые и сказочные. Со своей неповторимой красотой и видами. Меня зацепило Озеро Ильи (Кварели) – это искусственно созданный водоем в Алазанской долине в городе Кварели (на востоке Грузии). Атмосферное, уютное и спокойное место. Понравилось тем, что есть гостиница в виде замка, мне кажется это привлекательным и еще больше придает сказочность этому месту. Здесь все есть для комфортного пребывания, во-первых, это чудесные виды, гор и леса, ну собственно и самого озера. Во- вторых, различные кафе и рестораны, приятно сидеть, болтать, кушать и наблюдать всю красоту вокруг
  • guralyukvladimir
    guralyukvladimir
    Некоторые люди родились и выросли недалеко от моря, и оно стало для них чем-то привычным и обыденным, поэтому я думаю, что они с удовольствием разнообразят свой отдых на озере или у реки. Грузия действительно удивительная страна в которой сочетаются море, горы, озера и реки. Вот ещё что, те кто хотят отдохнуть и порыбачить на озере Церо, будут разочарованы, в этом озере нет рыбы.
  • nataliaivanova0612
    nataliaivanova0612
    Идеальный семейный отдых у меня чаще всего ассоциируется с берегом озера. Прекрасная подборка для рекомендации туристам. Каждое из озёр имеет свой неповторимый колорит. Меня из представленных озёр больше всего поразило озеро Илии (Кварели). Особенно впечатляет, то как отражается небо и горы в водной глади этого озера.
  • Марина Меньшикова
    Марина
    Кристальная вода, а вокруг зелень уходящая в горизонт и тишина. Думаю, что озёра идеальный отдых для тех, кто едет в Грузию к природе. Эти места отлично подходят для тентра-туров, для самостоятельной отшельнической жизни, пусть хоть на время отпуска. Говорят, что человеку нужен человек, а считаю, что в современном мире, человеку нужно отдыхать от человека.
  • Ира Майборода
    Ира
    Всегда хочется провести отдых в тишине природы рядом с озером. И такие озера как озеро Ильи, озеро Церо и озеро Джаджи прекрасные места рядом с которыми расположены прекрасные гостиницы. Ведь просто даже смотря на воду уже успокаиваешься, а если прожить рядом несколько недель, то мысли приведутся в порядок и зарядишься энергией на целый год до следующего отпуска.